Saarten Triennaali 2014

 

Kutsu taiteilijoille ja tulevaa ohjelmaa

Monikulttuurinen Triennaali-tapahtuma järjestetään myös vuonna 2014. Hyvät kokemukset vuosilta 2008 ja 2011 rohkaisevat siihen.

Hirvensalon, Kakskerran ja Satavan alueilla toimivat järjestöt ja muut järjestäjätahot ovat keränneet ideoita ja voimia. 

SAARTEN TRIENNAALI TULEE TAAS!

Kolmen vuoden välein Hirvensalon, Kakskerran ja Satavan saarilla järjestettävä kulttuuritapahtuma Saarten Triennaali on jälleen valmisteilla. Nyt jo kolmannen kerran.

Vuonna 2008 järjestetystä ensimmäisestä muistetaan ainakin saarten koulujen ja päiväkotien loistelias yhteinen kevätjuhla tai amatööritaiteilijoiden yhteisnäyttely Brinkhallin kartanossa.

Kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 tapahtui pitkin vuotta. Hurja koko perheen laskiaisrieha Hirvensalon laskettelurinteessä avasi vuoden. Yli 300 metriä pitkä lasten ja nuorten toteuttama taideteos keväällä Hirvensalon sillan kaiteessa on vieläkin sen nähneiden verkkokalvoilla. Vuoden mittaan oli teatteria, näyttelyä, retkiä ja teemajuhlia kaikkialla saarilla.

Tätä vuotta varten kootaan parhaillaan ideoita tulevista tapahtumista. Saarten kotiseutujärjestöt Hirvensalo- ja Kakskertaseurat, Nuorisoseura, varhaiskasvatuksen ja koulujen yksiköt saarilla, Luostarivuoren koulu sekä lukio, Paasikivi-Opisto, Taidekappeli, seurakunta, kirjasto, Hirvensalon Heitto, Brinkhallin ystävät ja monet muut yhdistykset sekä innokkaat henkilöt omissa nimissään ovat ideoinnissa hyvässä vauhdissa. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu info@saaretverkossa.fi osoitteeseen. Ilmoittautuminen käynnistyy helmikuun lopulla.

Triennaalin tavoitteena on saada saarelaiset kotoutumaan asuinseudulleen, kokoontumaan yhteen sekä tutustumaan toisiinsa. Saarten Triennaali tarjoaa jälleen mahdollisuuksia yhdessä tekemiseen ja esiintymiseen sekä nuorille että varttuneille. Saarilta löytyy lukuisa joukko mielikuvituksellisia paikkoja ja tiloja, jotka voidaan ottaa käyttöön Triennaalin tapahtumissa.

Harrastelijoiden ja myös ammattilaisten on syytä heti tarttua Turun saarilla siveltimeen tai talttaan, käydä bänditreeneihin, kerätä ohjelmaryhmä tai muuten ryhtyä toimeen yksin tai ryhmässä. Osallistumisia yhteisnäyttelyihin ja eri tapahtumiin aletaan ottaa vastaan helmikuun lopulta lähtien www.SaaretVerkossa.fi -nettisivujen kautta.

Taas kaikilla eri kulttuurin ja taiteen taitajilla on mahdollisuus saada tuotoksensa ja tekemisensä esille. Nyt on hyvä hetki suunnitella, harjoitella ja ahkeroida Triennaali-tapahtumia varten. Järjestämme näyttelyitä, konsertteja,... Ilmoittautuminen on käynnissä ja sulkeutuu toukokuun puolivälissä. Mitä pikimmin ilmoittaudut, sitä paremmin saat työsi esille.