Avioliiton satamaan – vihkimaraton Ikhthys-kappelissa

Keväisenä perjantai-iltana 20.5.2011 klo 19 alkaen vietetään vihkimaraton-yötä, jossa vihitään pariskuntia avioliittoon ja toimitetaan myös avioliiton siunaaminen tunnelmallisessa Ekumeenisessa Taidekappelissa Hirvensalossa. Vihkimaraton on osa Saarten Triennaalin ohjelmistoa.

Keväinen ilta taidekappelin mäellä on ikimuistoinen, vihkipari astelee yhdessä sisään valoa kohti alttarille ja ”avioliiton satamaan” kuin ylöslaisin olevan veneen sisäpuolelle. Kappelin mäen täyttää kevään vihreys, valkovuokot ja mustarastaan laulu.

Jokaiselle hääparille varataan hetki vihkikeskusteluun, jonka jälkeen pappi vihkii heidät taidekappelissa. Vihkijänä toimivat tuomiorovasti Rauno Heikola, taiteilija rovasti Hannu Konola sekä teologian tohtori Heikki Suominen. Musiikista vastaavat Anja Nurminen ja Leena Suominen.

Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvalla vihkiparilla tulee olla mukana omasta seurakunnasta haettu avioliiton esteiden tutkintatodistus, jossa käy ilmi rippikoulun käyminen.

Mikäli vihittävät haluavat vihkiraamatun sen voi pyytää omasta seurakunnasta.

Häämusiikista voi esittää toivomuksia musiikkilistasta, jonka vihkipari saa tullessaan keskustelemaan papin kanssa.

Vihkijät suorittavat vihkimisen saapumisjärjestyksessä . Myös aikavarauksia otetaan vastaan ennakkoon numerossa (02) 2657 777 tai taide.kappeli@gmail.com .

Seuraavassa käytännön näkökohtia, joita vihittävien tulisi huomioida

Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvat:

- Vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä seurakunnan jäseniä. - Hääpari tarvitsee mukaansa esteettömyystodistuksen, josta käy ilmi rippikoulun käyminen. - Esteiden tutkinta on pantava vireille vähintään seitsemää päivää ennen vihkimistä seurakuntayhtymän keskusrekisterissä (Eerikinkatu 3, avoinna arkipäivisin klo 8 - 15.45).

Avioliiton siunaaminen

Avioliiton siunaamisen edellytykset:

- Avioliitto on solmittu ennen siunaustilaisuutta juridisesti pätevällä tavalla (esim. siviilivihkiminen).

Koska avioliiton siunaaminen ei ole juridinen tapahtuma ja siunattava pari on jo avioliitossa, niin esteiden tutkimista ei tarvita ja sukunimiin ei tule mitään muutoksia.

Jokaiselle vihittävälle parille varataan ennen vihkimistä mahdollisuus lyhyeen vihkikeskusteluun vihkivän pastorin kanssa.

_____________________________________________________________________________

Sukulaiset ja ystävät ovat tervetulleita mukaan ikuistamaan tilaisuutta, joskaan heidän läsnäolonsa ei ole välttämätön.

Osa vihittävistä pariskunnista haluaa, että tämä ainutlaatuinen hetki on vain heitä varten ilman yleisöä. Se heille suotakoon.

Vihkimisestä Taidekappelin Kannatusyhdistys perii 100 €, joka sisältää arvokkaan Pyhä kaunis kala – kappelikirjan.

Lisätietoja

Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Seiskarinkatu 35

20900 TURKU

(02) 265 7777

www.taidekappeli.fi

taide.kappeli@gmail.com