Luostarivuoren yläkoulu ja lukio ja saarten alakoulut ja päiväkodit ja Paasikivi-Opisto toteuttivat lukuvuoden 2010 - 2011 aikana Hirvensalon sillalle taidekaide-teoksen. Teos koostuu 125 maalatusta vanerilevystä ja on n. 320 metriä pitkä!! Kuvallinen tarina maalaa esiin lasten ja nuorten visioita Turusta ja saaristosta.

Teos on esillä kuukauden ajan. Teoksen osat tulevat huutokaupattavaksi SaaretVerkossa.fi-nettisivuille. Huutokaupan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyskohteisiin, jotka ”taiteilijamme” valitsevat.

Taidekaide on osa Saarten Triennaalia 2011 ja osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa. Saarten Triennaali 2011, on valtava yhteisöllinen ponnistus Turun saarelaisilta. Mukaan on tarvittu hurja määrä talkootunteja ja materiaalilahjoituksia ja taloudellista tukea yrityksiltä.

Ennen Taidekaide-työn aloittamista valittiin kulttuuripääkaupungin ja ajan hengessä kuusi väriä, joita käytetään. Koulujen kuvataideopettajat ja päiväkotien henkilökunta ohjasivat taiteilua. Taiteilijat itse ottivat asian tosissaan. Mitään sattumanvaraista ei syntynyt, vaan vanerilevyille syntyi teoksia pohdiskelun tuloksena.