Kaistarniemen Alitalon kyläyhdistys ry

 

 

Toimintakertomus vuodelta 2016

 

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 29.3.2016 Fingerroos Hoivan tiloissa Turussa. Vuosikokous valitsi vuoden 2015 hallituksen puheenjohtajan jatkamaan. Hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Lasse Lähdemäki Jarmo Kolin tilalle muiden jäsenten edelleen jatkaessa.

 

Vuonna 2016 yhdistyksen jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli 39 (lisäystä vuoteen 2015 verrattuna yhdeksän). Yhdistyksen vuosittainen jäsenmaksu on pitkään ollut 10,-.  

 

Toimintakauden aikana yhdistys on käsitellyt ja seurannut alueen kaavoituksen etenemistä. Asemakaava ”Kaistarniemi III jatko” on ollut 29.11.2016 ympäristö- ja kaavoituslautakunnan käsittelyssä ja etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn.

 

Yhdistys on keväällä 2016 tehnyt kaupungille aloitteen avoimen maiseman säilyttämiseksi Friskalanlahden ja Pitkänsalmen välillä sekä Kiviniemen alueella sijaitsevan lähteen kunnostamiseksi. Lisäksi aloitteessa on kiinnitetty huomiota Laitsalmenkujan uimaranta-alueen puustoon. Kaupunki on talven 2016-17 aikana siistinyt alueiden puustoja ja vesakoita. Yhdistyksellä on kaupungin kanssa vireillä käyttöoikeussopimuksen tekeminen Laitsalmenkujan ja Kalliorannan uimaranta-alueisiin. Asian valmistelu on kesken.

 

Yhdistyksen toiminnassa on ollut vuosittain toistuvia teemoja: vuosi on aloitettu yleensä helmi-maaliskuussa talviriehalla, säiden mahdollistamissa puitteissa. Talvikaudella 2016 vaihtelevista sääolosuhteista johtuen talvitapahtumaa ei järjestetty.

 

Edellisten vuosien tapaan yhdistys järjesti viidettä kertaa kevätsiivoustalkoot tiistaina 3.5.2016. Talkoolaisten voimin on siivottu aluetta ja tienvierustoja Papinsaaren rantamilta aina Kakskerrantien tuntumaan asti. Alueen siivouksen jälkeen tarjolla oli mukavaa yhdessäoloa makkaran grillauksen merkeissä Kuhankentällä.

 

Kesän aikana alueen asukkaat ovat muutoin huolehtineet alueen viihtyisyydestä mm. leikkaamalla Kuhankentän ja jalkapallokentän alueen nurmikoita. Alueella on kaupungin toimesta suoritettu metsän harvennustyötä Kaistareenkadun ja Kaistarrannan välissä Rolf Karrennon toimiessa asiassa koordinaattorina hallituksen suuntaan.

 

Hallituksen edustajana Marja-Liisa Salminen on vuoden aikana osallistunut vuoden 2016 Hirvensalopäivillä ohjelmanumerona olleen Seilin saareen suuntautuneen venevierailun suunnitteluun ja järjestelyihin.

 

Alueen historian elävöittämiseksi yhdistys jatkoi valmisteluja Harry Kivijärven veistoshankkeessa tarkoituksena saada Kivijärven veistos sijoitetuksi Kaistarniemeen. Yhdistys teki asiasta esityksen kaupungille syksyllä 2013 kaupungin ryhtymisestä tarvittaviin toimenpiteisiin. Kevään ja kesän 2016 aikana veistoshankkeen valmistelu eteni hankekordinaattorina toimineen Pekka Peltomäen johdolla rivakasti ja yhteistyössä Kivijärven suvun ja Turun kaupungin kanssa ”Teema” –veistoksen paljastustilaisuus järjestettiin lauantaina 17.9.2016. Yhdistys haluaa kiittää alueen asukkaita ja toimijoita hyvästä yhteistyöstä ja myös avokätisyydestä ja tuesta veistoshankeen rahoitukseen.

 

Yhdistyksen hallituksessa ovat toimineet:

 

Kari Koivuluhta                   Pekka Peltomäki                Aleksi Heino
 
puheenjohtaja                     varapuheenjohtaja             sihteeri
 
Hauenkaari 8                      Kaistarranta 4                    Lahnankaari 6

 

Lasse Lähdemäki               Rolf Karrento                     Kirsi Lahtinen
 
varainhoitaja                       jäsen                                 jäsen
 
                                Kaistareenk.  9                  Kaistarranta 6                                          

 

Johanna Lindfors                Arja Mikalahti                      Marja-Liisa Salminen
 
jäsen                                   jäsen                                   jäsen
 
Lahnankaari 18                   Hauenkaari 5                      Ahvenpolku 16

 

                     

 

 

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintavuotemme 2010 oli edelleen tapahtumiltaan rauhallinen vuosi yhdistyksemme lyhyessä historiassa. Venevalkama-projekti on edelleen odottelemassa kaava-asioden valmistumista. Niinpä Kyläyhdistys onkin kiirehtinyt asian eteenpäinviemistä kaupungin suuntaan lähettäen asiaa koskevan kirjelmän. Samoin otimme kantaa ekotalohankkeeseen, joka olisi pilannut hienon niittymaisemamme. 

Yhdistyksen laskiaisrieha on saavuttanut jo vakiintuneen asaman yhdistyksemme alkuvuoden toiminnassa, eikä vähiten erinomaisen hernekeiton ansiosta. Arvostetun Vuoden Luotolaisen titteliä vuoden kantanut Marja-Liisa Salminen oli taas kerran tämän mainion sopan kokkina.

 Laitsalmenkujan uimarannassa pidettiin taas kunnostustalkoot ja samalla kompostointilaitosten esittely sekä Kalliorannan tilanne katsastettiin kunnostusta varten.

 Jälleen kerran yhdistyksemme oli kuitenkin suuresti ja näkyvästi esillä varsinkin Joulun aikaan. Kyläyhdistyksen joulukuusi Anne ja Aleksi Heinon tontilla valaistiin 1500 kynttilän voimin, niinpä se näkyi hienosti aina Kakskerrantielle asti. Vielä pidemmälle jos katsoi Turun Sanomat oikean päivänä. Kuusen valaistuksen toteutusta olivat tukemassa Sähkö-Insto Raisiosta, K-SuperMarket Hirvensalo, Hirvensalon Apteekki ja Nostokonepalvelu Jalonen& Jalonen.

 ”Yhdistyksemme toimii kuitenkin edelleen  aktiivisesti kylän asukkaiden parhaaksi ja toivoo saavansa hyvän alun uudelle vuodelle lumen ja laskiaisriehan muodossa”, näin toivoimme vuosi sitten, nyt ainakin on lunta, ehkä liikaakin. Laskiaisrieha siis pidettiin ja samassa tilaisuudessa annettiin kunniajäseneksi kutsutulle Heikki Kivijärvelle asian vahvistava kunniakirja. Myös hänen sisarensa Lilli kutsuttiin kunniajäseneksi.

 Yhdistyksemme jäsentalouksien määrä  on n. 40. Yhdistyksellä on edelleen sama haste, saada kyläyhteisössämme yhteinen innokkuus alueemme asioihin osallistumiseen ja sitä kautta vaikuttamaan myös kaupunkimme päättäjiin.

 Kyläyhdistyksemme saa edelleen osakseen merkittävää arvostusta viranomaisten taholta, pidetään asia tällaisena jatkossakin ja nautitaan alueestamme.

Yhdistyksemme hallituksessa toimivat:

 

Jarmo Koli                         Kari Koivuluhta                                       Aleksi Heino

puheenjohtaja                    varapuheenjohtaja                                  sihteeri

Lahnankaari 3                   Hauenkaari                                              Lahnankaari 6

 

Kirsi Lahtinen                    Marja-Liisa Salminen                             Rolf Karrento

varainhoitaja                      hallituksen jäsen                                     hallituksen jäsen

Kaistarranta 6                   Ahvenpolku 16                                        Kaistareenkatu 9

 

Pekka Peltomäki              Johanna Lindfors                                    Seija Struliale

hallituksen jäsen               hallituksen jäsen                                     hallituksen jäsen

Kaistarranta 4                   Lahnankaari 18                                      Lahnankaari 5