Talvitapahtuma leikkikentällä Kaistareenkadun varrella 18.3.2018 klo 14.00 alkaen

Hiihtoa lapsille, makaran grillausta ja mukavaa yhdessäoloa..

 

 

Kaistarniemen Alitalon kyläyhdistyksen vuosikokous huhtikuussa 2018 - ilmoitamme tarkemmin ajankohdasta

 

 

Siivoustalkoot 3.5.2018 klo 18.00

Torstaina 3.5.2018 klo 18.00 alkaen siivoustalkoot alueella. Kokoontuminen Kuhankentän puiston (leikkikentän) maastossa Kaistarenkadulla.

 

 

 

 

 

Linnunpönttötalkoot ja siivoustalkoot

Seuraavat tapahtumat voi merkitä jo kalenteriin:

  1. Sunnuntaina 23.4.2017 klo 13.00 linnunpönttötalkoot Kaistarranta 4-6 Peltomäki-Lahtinen –maastossa. Tapahtumaan voi tuoda (ei pakollista) mukanaan lautaa (10 cm leveä käsittelemätön), ruuveja, rautalankaa.

  2. Tiistaina 2.5.2017 klo 18.00 alkaen siivoustalkoot alueella. Kokoontuminen Kuhankentän puiston (leikkikentän) maastossa Kaistareenkadulla.

 

Kaistarniemen Alitalon kyläyhdistyksen vuosikokous

Meri-karinassa (Seiskarinkatu 35) tiistaina 18.4.2017 klo 18.00 alkaen. Asialistalla on sääntömääräiset vuosikokousasiat. Tervetuloa!

 

Harry Kivijärven TEEMA -veistoksen paljastustilaisuuden juhlapuhe 17.9.2016

 

Teoksen paljastuspuheen piti Harry Kivijärven tytär FT Liisa Lindgren. Taideteosta vartioivat airuet Petra Pursiheimo ja Oskari Upmeier.

 

Kaistarniemessä taideprojekti

Kyläyhdistyksen taideprojekti käynnistyi puheenjohtaja Kari Koivuluhdan osallistuessa talkootyöhön.

 

 

Kaistarniemessä rakennettiin kesällä sijoituspaikka kuvanveistäjä Harry Kivijärven vaistokselle. Kaistarniemen Alitalon Kyläyhdistys ry toteutti pääosin alueen asukkaiden lahjoittaman rahoituksen turvin sijoituspaikan ja polun teokselle.

Vuonna 2010 edesmenneen Harry Kivijärven perikunta lahjoitti hänen lapsuuden ja nuoruuden kotimaisemaan sijoitettavan teoksen Wäinö Aaltosen museolle (WAM). WAM ja Turun museokeskus tekivät talven ja kevään 2016 aikana suuren työn teoksen konservoinnissa. Yhteistyöhön WAMin kanssa liittyy, että kyläyhdistyksemme toteuttaa teoksen sijoittamiseen liittyvät rakennelmat; teoksen terassin ja sille johtavan polun. Konetyötä ja maanrakennusmateriaaleja tarvittiin paljon, mutta myös talkootyötä.

Kuvanveistossa suomalaisen modernismin suurella nimellä Harry Kivijärvellä oli vahvat siteet Kaistarniemeen ja Turkuun elämänsä loppuun asti. Alitalon rakennukset ja pihapiiri ovat yhä hänen sukunsa omistuksessa.

Kyläyhdistyksen järjestämään varojen keräykseen rakennustöiden vaatimien kustannusten kattamiseksi ovat tukea myöntäneet alueen asukkaat:

Alalääkkölä Jaakko

Henkilöstöliiga Oy

Kaistaniemi Tuija ja Tauno

Karrento Rolf ja Leena

Koivuluhta Kari, Outi, Lassi ja Elena 

Korpela Ossi ja Arminen Päivi

Lahtinen Kirsi ja Jari

Laine Anne ja Martti

Laine Katri ja Ari

Lindell Minna ja Lääkkölä Jaakko

Lindfors Johanna ja Jari

Lindblom Tuuli ja Tom

Lindholm Katariina

Lähdemäki Lasse ja Noora

Martikainen Olli ja Virve Nurmi

Metsämäki Toni

Mikalahti Arja

Neovius Kaisa ja Andreas

Niskala Anja ja Veikko

Pursiheimo Ritva ja Petri

Peltomäki Mia ja Pekka

Reunanen Anna-Maija

Saarinen Pertti

Salminen Marja-Liisa ja Syrjäsuo Antero

Sorva Mika

Säisä Hannu

Tuokko Juha

Vahtera Maarit ja Timo

Taloudellista tukea ovat myöntäneet hankkeellemme myös:

Turun kaupunginhallitus / Avustustoimikunta

Hirvensaloseura / Saarten Triennaali 2014

Siitä Suuri Kiitos Heille Kaikille! 

Teoksen paljastusjuhla vietetään 17. syyskuuta klo 13.00. Tervetuloa!

 

 

 

 

Joulukuusen valot syttyvät Kaistarniemessä

 

Kaistarniemen jouluun valmistava kylätapahtuma, Joulukuusen valojen sytytys, on sunnuntaina 29. marraskuuta klo 18.00 kuusen juurella. Tervetuloa glögille ja kuuntelemaan torvimusiikkia! Kuusen valojen trimmaamista toimintakuntoon ovat tänä vuonna tukeneet ystävällisesti yritykset : K-Supermarket Hirvensalo, Hirvensalon Apteekki, Raision Sähkö-Insto ja Nostolava-Auto Jalo&Jalo. Suuret kiitokset heille!! 

 

Kaistarniemen Alitalon Kyläyhdistysksen vuosikokous

Fingerroos Hoivan tiloissa (Yliopistonkatu 24 A 7 3.kerros) tiistaina 29.3.2016 klo 18.00 alkaen. Asialistalla on sääntöjen määräämät asiat. Kokuksen lisäksi tutustumme Fingerroos Hoivaaan ja muuhun Fingerroosin säätiön toimintaan. Fingerroosin säätiö on alueemme edesmenneen persoonan Markku Fingerroosin perustama säätiö joka esitää vanhusten henkistä ja fyysistä hyvinvointia Turun seudulla. Tervetuloa!

 

Siivoustalkoot ke 6. toukokuuta klo 18.00

Kokoontuminen Kuhankentän leikkipaikalla. Siivoamme porukalla Kaistarniementien varret Kakskerrantieltä Papinsaareen sekä oman alueen kulkureittien varret.

Pukeudu sään mukaiseen värikkääseen asuun, työsormikkaisiin tms. ja huomioliiviin. Kohtaamispaikalta saa jätesäkkejä.

Siivoustyön päätyttyä pidämme grilliä kuumana. Talkooväelle on tarjolla grillimakkaraa ja limua.

Siivoustalkoisiin ovat kaikki tervetulleita kaikki lähiseudun asukkaat ikään, taitoihin tai kyläyhdistyksen jäsenyyteen katsomatta. Tervetuloa! 

 

Kaistarniemen Alitalon Kyläyhdistys kokoontuu 17.3.2015
Yhdityksen vuosikokous on tiistaina 17. maaliskuuta klo 18.00 alkaen Merikarinassa, Seiskarinkatu 35. Tilaisuudessa käsitellään viralliset kokousasiat ja keskustellaan ajankohtaisista asioista. Tervetuloa kaistarniemiläiset!

 

Kaistarniemen talvitapahtuma 2015 peruutettu!!
Perinteinen jokatalvinen (paitsi ei lumettomina) hiihto- ja ulkoilutapahtuma on peruutettu talven puutteen vuoksi. Sunnuntaille 1.3. suunniteltuun ajankohtaan mennessä ei ole luvattu lunta. Olemme pahoillamme, että emme pääse itse kokemaan omaa Falun-tunnelmaa.

 

Lassila&Tikanojan tarjous roskahuollosta kylän asukkaille