HIRVENSALOSEURAN PERINTEINEN KOTISEUTURETKI RYÖVÄRINSOLAN – FRISKALAN – LINTUTORNIN – RAUHANIEMEN ALUEELLE

LAUANTAINA 4.10.2014 KLO 13 – 15
LÄHTÖ FRISKALAN KARTANOLTA OPPAANA TUTKIJA SANNA KUPILA TURUN MUSEOKESKUKSESTA

 

Hirvensalo-seuralla uusi puheenjohtaja

Maaliskuun lopussa pidetyssä seuran kokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Sari Grönroos, Hirvikoirankatu 19, 20900 Turku.

 

TURKU SAA UUDEN HARRASTAJATEATTERIN!

Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran saarten alueen kulttuuritoiminta on aktiivista ja vireää. Tästä kertoo myös kolmivuosittain järjestettävä Saarten Triennaali, joka jälleen kuluvan vuoden 2014 aikana esittelee saarelaisten monipuolista osaamista. Kakskerran saarella on myös oma teatteri, Kakskerran Nuorisoseuran Näyttämö, joka nimestään huolimatta suuntaa kuitenkin ohjelmistonsa pääosin aikuiskatsojille. Alueelta onkin tähän saakka puuttunut yhteisö, joka tarjoaisi nuorin voimin tehtyä teatteria, nuoria itseään kiinnostavista aiheista.

Tähän kysyntään vastaa nyt perustettava Hirvensalon Nuorisoteatteri, jonka taustavoimina toimii toisiaan täydentävä kaksikko: Aktiivinen ja aikaansaava kotiseutuyhdistys Hirvensaloseura ry, sekä teatteriohjaaja, Kaarinan Nuorisoteatterin pitkäaikainen johtaja Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

Hirvensalon Nuorisoteatteri perustetaan Hirvensaloseuran alajaostoksi, jolloin sillä on takanaan jo kolmekymmentä vuotta toimineen organisaation vakaa tuki ja turva. Saaristo-Vellinki taas tuo mukanaan paitsi ammattitaitonsa, myös vuosien kokemuksensa nuorisoteatterin johtamisesta ja nuorten kanssa toimimisesta. Nyt perustettava teatteri on siis aatteellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, ammattijohtoinen harrastajateatteri, jolla on kaksi päätavoitetta: Tarjota mielekästä ilmaisutaidon harrastus- ja koulutustoimintaa saarten alueen yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille, sekä tuottaa vuosittain 1-2 ammattiohjaajan luotsaamaa, lapsille ja/tai nuorille suunnattua näytelmätuotantoa.

Jatkossa, kun teatteri on vakiinnuttanut toimintansa, on suunnitteilla myös ”lapsijaoston” perustaminen, jolloin teatteriharrastuksesta pääsisivät nauttimaan myös lapset, esikouluikäisistä lähtien.

Teatterilla ei vielä ole omaa tilaa, vaan toimintaa käynnistetään Wäinö Aaltosen koulun tiloissa, koulun suosiollisella avustuksella. Näin ollen ensimmäisen näytelmätuotannon esityspaikkakin on vielä täysin auki. Mutta vaikka oman harrastus- ja esitystoimintaan soveltuvan tilan löytäminen onkin uuden teatterin ensimmäisiä haasteita, ovat teatterin sielu kuitenkin sen ihmiset, eivät seinät.

Teatterin perustamiskokous pidetään Wäinö Aaltosen koululla tiistaina, 4.2. klo 18.00. alkaen. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki teatterin toiminnasta kiinnostuneet, niin nuoret, kuin heidän vanhempansakin. Tämän jälkeen, kuluvan kevään aikana Saaristo-Vellinki vetää uunituoreille teatterin jäsenille ilmaisutaidon koulutusta 1-2 krt / vko, ja syksyllä 2014 käynnistyvät ensimmäisen näytelmätuotannon harjoitukset. Syksylle valittava näytelmäteksti, sekä jatkossa muukin teatterin ohjelmisto päätetään yhdessä nuorten kanssa, ja nuoria jäseniä pyritään saamaan mukaan myös teatteria koskevaan yleiseen päätöksentekoon.

Hirvensalon Nuorisoteatterin historian ensimmäinen näytelmätuotanto valmistuu Saarten Triennaalin päätösohjelmistona, marras-joulukuun vaihteessa 2014.

Lisätietoja teatterista ja perustamiskokouksen ohjelmasta antavat:

Minna-Stiina Saaristo-Vellinki
p. 044 – 013 09 69 / minna.saaristo@gmail.com

Kaija Hartiala, pj., Hirvensaloseura ry.
p. 050 - 559 01 02 / kaija.hartiala@gmail.com

 

Hirvensalo-seuran lausunto Lauttarannan asemakaavamuutokseen

 

Hirvensaloon uusi koulu - yleisötilaisuus Keskiviikkona 7.11.2012 klo 18.00 – 19.30, Wäinö Aaltosen koulun ruokasali, Wäinö Aaltosen koulutie 3.

 

 

 

HIRVENSALO-SEURAN JÄSENKIRJE 2013

VUOSIKOKOUS JA YLEISÖTILAISUUS

Seuran vuosikokous pidetään tiistaina 26.3. klo 17.30 Wäinö Aaltosen koululla. Kokouksen jälkeen klo 18.00 on yleisötilaisuus, jonka aiheena on
Hirvensalon puutarhakasvit ja istutukset, kts kutsu ohessa. Tilaisuudessa on kahvi- ja munkkitarjoilu.

LUONTORETKI

Kesäkuun alkuun on suunnitteilla yhdistetty luontoretki ja metsäkonsertti. Tilaisuudesta ilmoitetaan Maininkilehden toukokuun numerossa sekä ilmoituksina Hirvensalon liikkeissä ja www.saaretverkossa.fi sivuilla.

HIRVENSALON KOULU

Syvälahden navetan alapuoliselle peltoaukealle rakennettavan Hirvensalon koulun
arkkitehtuurikilpailun voitti Verstas-arkkitehdit. Toimisto on aikaisemmin
suunnitellut useita onnistuneita kouluja. Suunnitelman mukaan koulun
pitäisi valmistua vuonna 2016. Rakennuksen tulee myös kirjasto, päiväkoti
ja neuvola.

HIRVENSALO-PÄIVÄT

Viime kesänä Hirvensalo-päivät toteutettiin yhdessä monien eri tahojen kanssa viikon mittaisena ja päivät kuuluivat osana Turun Kaupunginosaviikkoihin. Tänä vuonna päivistä suunnitellaan myös viikon kestävää tapahtumakokonaisuutta, johon
mahtuu niin toritapahtumaa, lasten liikuntatapahtumaa kuin perinteiden
henkiin herättämistäkin.

JÄSENMAKSU JA SÄHKÖPOSTIOSOITTEET

Seuran jäsenmaksu, 15 € / talous, pyydetään maksamaan seuran tilille FI10 5710 9740 0474 03 huhtikuun loppuun mennessä.

Merkitkää lisätietoihin taloudessa asuvien lukumäärä sekä maksajan sähköpostioisoite, johon seuran tiedotuksia voitaisiin tulevaisuudessa lähettää. Kiitokset niille jotka ovat jo tämän tehneet!

Jäsenasioista seurassa vastaa Maria Siimes , maria.siimes@gmail.com

Mukavaa kevättä!

Kaija Hartiala

Hirvensalo-seuran
puheenjohtaja kaija.hartiala@gmail.com

 

 

 

KUTSU tilaisuuteen.

Hirvensaloon suunnitteilla oleva uusi koulu sisältää yhtenäiskoulutilat vuosiluokkien 1.-9. n. 800 oppilaalle sekä 140 lapsen päiväkodin. Lisäksi rakennukseen sijoitetaan kirjasto, nuorisotoimen tilat, ja neuvola- ja kouluterveydenhoitotilat. Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2016.

Järjestää: Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusvirasto ja Hirvensaloseura

Tervetuloa!

 

HIRVENSALOSEURAN PERINTEINEN KOTISEUTURETKI

LAUANTAINA 6.10.2012 KLO 13 – 15 KAISTARNIEMEN - PAPINSAAREN ALUEELLE. KOKOONTUMINEN KAISTARNIEMENTIEN PUMPPUASEMALLA
(KAISTARNIEMEN JA PAPINSAAREN VÄLISELLÄ KANNAKSELLA). OPPAANA TUTKIJA SANNA KUPILA TURUN MUSEOKESKUKSESTA

 

Hirvensalo-seuran vuosikokous

HAARLAN KOULULLA tiistaina 27.3.2012  klo 18.00.

Kokouksen jälkeen klo 18.30 kaikille avoin yleisötilaisuus, jonka aiheena on

HIRVENSALON LIIKENNESUNNITTELU JA LIIKENNETURVALLISUUS.

Asiantuntijoina Turun kaupungin asioista vastaavat
edustajat. Tervetuloa! Tilaisuudessa on tarjoilua.

 

Hirvensalon uuden koulun hankesuunnitelman esittely

Hirvensalo-seura järjestää esittelytilaisuuden Hirvensalon uuden koulun ja päiväkodin hankesuunnitelmasta keskiviikkona 5.10. klo 18.00 Wäinö Aaltosen koulun ruokalassa. TIlaisuudessa hankesuunnitelmaa esittelee suunnittelupäällikko Tapio Alapaattikoski ja tilaisuuteen osallistuu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Minna Arve.

Tervetuloa!!!

Kotiseuturetki Illoistenjärvelle lauantaina 1.10. klo 13.00.

Lähtö Illoisten siirtolapuutarhan parkkipaikalta. Oppaana toimii FT Arto Huhta Ammattikorkeakoulusta. Retkellä tutustutaan Illoistenjärven ympäristöön sekä järven veteen ja eliöstöön. Retki kestää noin kaksi tuntia. Mukaan voi lähteä koko perheen voimin.

Järjestäjänä Hirvensalo-seura ry. Tervetuloa!!

 

 

Yleisötilaisuus Meri-Karinassa 30.3.2011 klo 18.00.

Puhujana on Aalto-yliopiston erikoistutkija Marketta Kyttä, joka puhuu lasten ja nuorten hyvistä ympäristöistä. 

Hän on kansainvälisesti arvostettu tutkija, joka tekee urauurtavaa tutkimusta ihmisten ympäristöistä ja niiden vaikutuksista hyvinvointiin. 

Toisena puhujana esintyy vs. liikuntapalvelupäällikkö Päivi Ekdahl ja hän valottaa Turun liikuntatoimen näkökulmasta ihmisten liikuttamista.

Hirvensalon liikuntaolosuhteita ja tulevaisuuden suunnitelmia ja mahdollisuuksia.Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!

PIHAKILPAILU KÄYNNISSÄ!

lmoitaudu pihakilpailuun 2010 - 2011 tai kerro vinkki tietämästäsi hienosta hirvensalolaisesta pihasta!

Kilpailusarjat kattavat kaikki pihat: omakoti-, rivi- ja kerrostalot, lomapihat, yrityspihat ja julkisten rakennusten pihat. 

Ota yhteyttä kaupunginosamme alueraatiin jonka muodostavat Hirvensalon omakotiyhdistyksen ja Hirvensaloseuran edustajat. 

Yhteystiedot:

Markku Hyvönen

markku.hyvonen@pp9.inet.fi

puh: 050 598 5911

Risto Järvinen

leila.kaskinen@pp2.inet.fi

puh: 040 503 1289

Erkka Syvälahti

mail: ersyva@utu.fi

puh: 0407727770

Vuosikokous ja osayleiskaava-tilaisuus 17.3.2010 WA-koululla

Seuran vuosikokous pidetään keskiviikkona 17.3. Wäinö Aaltosen koululla klo 18.00.
Kokouksen jälkeen klo 19.00 on kaikille avoin yleisötilaisuus Hirvensalon osayleiskaavasta. Kaavaa esittelevät yleiskaavainsinööri Olavi Ahola sekä kaavoitusarkkitehti Päivi Siponen ympäristö- ja kaavoitusvirastosta.
Tervetuloa!!

Kotiseuturetki Syvälahden, Honkaistenrannan ja Moikoisten alueelle 3.10.2009 klo 13

Oppaana tutkija Sanna Kupila.
Lähtöpaikka Heiton kenttä / urheilutalo.
Pukeudu mukavasti sään mukaan, kävelyä edistävät hyvät kengät jalkaan.
Tervetuloa!!